پارتیشن دوجداره اداری
پارتیشن دوجداره اداری یکی از محصولات پرفروش مجموعه آرا است که به دفاتر و سازمانهایی که نیاز به تقسیم فضاها دارند، پیشنهاد میشود. این محصول به همراه خدمات حمل و نصب ارائه میگردد و همچنین شامل خدمات طراحی و مشاوره حضوری رایگان نیز میشود.
در طراحی فضاهای اداری به خصوص در محیطهایی که نیاز تعداد اتاق زیاد است، به منظور تفکیک فضاها و ایجاد اتاقهای بیشتر، از پارتیشن بندی استفاده میشود. در ادامه به بررسی بیشتر پارتیشن اداری میپردازیم.
انواع پارتیشن اداری
در طراحی و تجهیز واحدهای اداری از انواع پارتیشنها به منظور تفکیف و جداسازی فضاها استفاده میشود؛ از جمله پارتیشنهای مرسوم عبارتاند از:
پارتیشن آماده یا پاراوان
چوبی و MDF
پارتیشن MDF یک سازهی قابل طراحی است که علاوه بر تفکیک فضاها، قابلیتهای دیگری همچون کمد و فایل، فلاورباکس، کشو و … هم را هم دارد. پارتیشن MDF با توجه به ابعاد فضا و همچنین کاربریهای مدنظر توسط طراح معمار طراحی شده و سپس توسط متخصص و نصاب MDF اجرا میشود.
پارتیشن شیشه ای
پارتیشن شیشه ای یکی دیگر از انواع پارتیشن است که در فضاهای اداری، مسکونی و تجاری به منظور تفکیک و جداسازی فضاها استفاده میشود. پارتیشن شیشه ای در انواع مختلفی تولید و اجرا میشود که در زیر به بررسی انواع آن میپردازیم:
پارتیشن تک جداره: این نوع پارتیشن به عنوان یک محصول ساده و کارآمد در دستهی پارتیشن شیشه ای محسوب میشود. پارتیشن تک جداره دارای یک لایه شیشه سکوریت به همراه فریم یا قاب دور شیشه است. این فریم یا قاب را میتوان در انواع فلزی (آلومینیومی)، چوبی و … اجرا کرد.
پارتیشن دوجداره: در فضاهایی که نیاز به عایق صوت، حرارت یا برودت است از پارتیشن دوجداره استفاده میشود. تفاوت این پارتیشن با پارتیشن تک جداره در تعداد لایههای شیشه سکوریت است که در پارتیشن دوجداره از دولایه شیشه سکوریت با فضایی مشخص در میانه، استفاده میشود.
پارتیشن فریم لس: در فضاهایی که نیاز حداکثری به دید و روشنایی وجود دارد، از پارتیشنهای فریم لس یا بدون قاب استفاده میشود. در پارتیشن فریم لس فقط در محیط بیرونی شیشههای سکوریت از قاب آلومینیومی استفاده میشود و دیگر در وسط یا قسمتهای پایینی از قاب یا ورقهای چوبی و … استفاده نمیگردد.
سایر پارتیشنهای شیشه ای: مواردی در بالا بیان شد، انواع کلی پارتیشن شیشه ای بود اما امروزه طرحهای مختلفی از پارتیشن شیشه ای تولید میشود که در زیر به معرفی آنها میپردازیم:
- پارتیشن متحرک
- پارتیشن طرح کرتین وال
- پارتیشن هوشمند
- و …
ترکیب چوب و فلز
این نوع پارتیشن از ترکیب چوب و فلز تشکیل میشود که علاور بر زیبایی در طراحی، دارای هویت و سبک و همچنین استحکام مناسبی برای سایر کاربریها نیز هست.
از این نوع پارتیشن علاوه بر جداسازی فضاها، به عنوان باکس، کمد، فلاور باکس و … نیز استفاده میشود.
پارتیشن الواری
این نوع پارتیشن به منظور جداسازی فضاها از هم، جداسازی فضاها از راهروها و همچنین به منظور زیبایی مورد استفاده قرار میگیرند. در پارتیشن الواری از یک سری الوار عمودی یا افقی در کنار هم با فاصلهی مشخص (متوسط ۱۰ الی ۱۵ سانتی متر) استفاده میشود. جنس این الوارها میتواند از چوب، گچ برگ یا کناف، ورقها و مقاطع فلزی و … باشد.
پارتیشن گرین وال (دیوار سبز)
در این نوع پارتیشن از یک سیستم دیوار سبز یا گرین وال به منظور تقسیم فضاها استفاده میشود. این نوع پارتیشن فاقد عایق صوت و حرارت است و صرفا جنبه جداسازی و بصری دارد.
به منظور اجرای پارتیشن سبز یا گرین وال میتوان از استراکچر فلزی در کنار کیسههای نمدی به منظور کاشت و نگهداری گیاه استفاده کرد.
پارتیشن در انواع مختلفی که بیان شد قابلیت طراحی و اجرا دارد. هریک از این نوع پارتیشنها دارای مزایا و معایب خاص خود هستند که در زیر به صورت کلی به بیان این مزایا و معایب میپردازیم:
مزایای پارتیشن
- اجرای سریع و تمیز
- قابلیت انتقال
- اشغال فضای کم
- تنوع در طراحی
- حفظ نور و دید
- و …
معایب پارتیشن
- استحکام کم (نسبت به دیوار بنایی)
- نیاز به سرویس پس از مدتی استفاده
- عدم عایق کامل صوت و حرارت (به جز پارتیشن دوجداره)
- خطر سقوط و شکستن در اثر برخورد اجسام